Pehea e hoʻokō ai i ka mālama ʻana a me ka mālama ʻana i ke kumu granite o nā mea mīkini mīkini CNC?

ʻOiai he mea paʻa loa ka granite, he koho maʻamau ia no ke kumu o nā mīkini mīkini CNC.Eia naʻe, e like me nā mea hana ʻē aʻe, pono pū ka waihona granite i ka mālama mau a me ka mālama ʻana e hōʻoia i ka hana maikaʻi loa.Eia kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo e pili ana i ka hoʻokō ʻana i ka mālama ʻana a me ka mālama ʻana i ke kumu granite o nā mīkini mīkini CNC:

1. E mālama i ka ma'ema'e o ka ili: Pono e ho'oma'ema'e 'ia ka ili o ke kumu pōhaku a me ka 'ole o ka 'ōpala.Hiki ke komo i loko o ka mīkini nā ʻāpana lepo a me nā ʻāpana lepo a hoʻopilikia i ka manawa.E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻili me ka hoʻohana ʻana i ka lole palupalu a i ʻole ka pulupulu, ka wai, a me kahi mea holoi maʻalahi.

2. E nānā i nā māwae a i ʻole nā ​​pohō: E nānā mau i ka ʻili pōhaku no nā māwae a i ʻole nā ​​pohō.Hiki i kekahi māwae ke hoʻopili i ka pololei o ka mīkini CNC.Inā loaʻa kekahi mau māwae, e kelepona i kahi loea e hoʻoponopono koke iā lākou.

3. E nānā i nā mea ʻaʻahu a me nā waimaka: I ka wā lōʻihi, hiki i ke kumu granite ke ʻike i ka ʻeha a me ka ʻeha, ʻoi aku ka nui o nā wahi i loaʻa i nā mea mīkini.E nānā mau i ka ʻili no nā hōʻailona o ka ʻaʻahu a me ka waimaka, e like me nā ʻāwīwī a me nā ʻōpala, a hoʻoponopono koke iā lākou e hoʻolōʻihi i ke ola o ka mīkini.

4. Lubrication: Hoʻomaʻamaʻa mau i nā ʻāpana neʻe o ka mīkini CNC e hōʻemi i ka friction a hoʻemi i ke koʻikoʻi ma ke kumu granite.E hoʻohana i nā lubricants i ʻōlelo ʻia, a e nānā i ka manual no ka pinepine o ka lubrication.

5. Ka hoʻopaʻa ʻana: E hōʻoia i ka pae pololei ʻana o ke kumu granite a hoʻoponopono inā pono.Hiki i ka granite unlevelled ke hoʻoneʻe i ka mīkini hana, pale i nā hopena pololei.

6. E pale i ke kaumaha nui a i ʻole ke kaomi pono ʻole: E kau wale i nā mea pono a me nā mea pono ma ke kumu granite.Hiki i ke kaumaha nui a i ʻole ke kaomi ke hoʻopōʻino a haki.Hōʻalo i ka hoʻokuʻu ʻana i nā mea kaumaha ma luna.

I ka hopena, hiki ke hoʻolōʻihi i ke ola o ka mīkini, hāʻawi i nā hopena kūpono, a hoʻomaikaʻi i ka hana holoʻokoʻa.No laila, e mālama pono i ka waihona granite me kēia mau ʻōlelo aʻoaʻo, a e lawelawe kāu mīkini CNC iā ʻoe no nā makahiki me ka ʻole o nā pilikia nui.

pōhaku pōhaku pololei01


Ka manawa hoʻouna: Mar-26-2024